Skjema

  • 25.08.2013 20:11

    Sjekkliste til bruk ved boligkjøp

      Her finner du forbrukerrådets sjekkliste som vi anbefaler at du benytter før du legge inn bud ved kjøp av ny bolig. Sjekklisten minner kjøper...

  • 23.03.2013 19:41

    Skjøte

    Publisert 2013-02-19 21:36 (Kilde: www.advokatsylte.no) Her finner du gratis skjøte som du kan benytte ved eiendomsoverdragelse. For...

Vis fler

Ingen risikosport å selge selv

Bilde av selgselvForbrukerrådet sier seg uenig med eiendomsmeglerne i påstanden om at det er en risikosport å selge boligen selv.

Dette fremgår av en artikkel publisert av Forbrukerrådet i dag. Det fremgår i tillegg av en undersøkelse som Forbrukerrådet synes å støtte, at det store flertallet av dem som har forsøkt å selge boligen selv, tydelig har gitt uttrykk for at også vil gjøre dette neste gang de eventuelt skal selge bolig. Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at de som har vært skeptiske til eiendomsmeglerbransjens skremselspropaganda om at det er risikosport å selge selv, har hatt grunn til dette.

De fleste av de spurte i undersøkelsen svarte at sparte utgifter til eiendomsmegler – og salgssummen som ble oppnådd - samsvarte i hovedsak med forventningene.

Videre fremgår det av undersøkelsen at: 

  • 21 sa tydelig at de ville gjøre det en gang til, 2 sa nei, mens 4 gav et mer betinget svar.
  • 21 ville også anbefale andre å gjøre det samme. Kun 3 personer ville ikke anbefale egensalg for andre..
  • 11 av de spurte hadde solgt bolig før – men med megler.
  •  
  • 6 hadde solgt før uten megler, mens 12 aldri hadde solgt bolig tidligere. 

Som følge av funnene som ble gjort ved undersøkelsen, har fagdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet uttalt at "hvis man får hjelp til oppgjøret og de formelle sidene ved transaksjonen fra en profesjonell tredjepart, og samtidig innhenter en tilstandsrapport og selv gjør en jobb med å hente inn opplysninger, er det like trygt å selge selv som å gjøre det på annen.

Du kan lese hele artikkelsen
her.

Videre kan du lese Forbrukerrådets oppskrift på å selge boligen selv
her.